perjantai 27. syyskuuta 2013

Lattiavalu ?

Niin lähellä mutta niin kaukana... Keskiviikkona piti olla alakerran lattian betonivalun teko.
Ja näin lähelle päästiin:
Pumppuauto pihassa ja monta miestä valmiina hommiin. Mutta kuinka ollakkaan...
Valuporukka teki pari tarkistusmittausta lattiakoroista ja soppa oli valmis:
Lattiakoroissa oli suurimmillaan neljän sentin heittoja, eli lattialämmitysputket olisivat jääneet valun pintaan näkyviin mm. olohuoneessa ja keittiössä. Ja muissa tiloissakin liian lähelle pintaa. Ainoastaan eteinen sai puhtaat paperit.

Seurauksena se että lattiavalua ei tietenkään voinut tehdä joten kamat kasaan ja pumppuauto kohti toista työmaata. Ja meille jäi reklamaation laatimishommaa...jälleen kerran. Ja suunnaton pettymys.

Ensi keskiviikkona putki-ja maanrakennusurakoitsija tulevat yhdessä korjaamaan virheensä. Ehkä..siis ehkä, yritämme uutta valua loppuviikolla.
Kyllä saisi vastoinkäymiset jo riittää tämän raksan osalta.

9 kommenttia:

 1. Voi ei, harmittaa varmasti. Mutta aurinko paistaa kuin paistaakin risukasaan: minä hätähousuna en taaskaan jaksanut, kehotuksista huolimatta, tarkastaa kaikkea millintarkasti ennen valua. Ja niinhän siellä oli mm. viemärin tuuletusputki väärässä paikassa. Nyt sille väliseinävaiheessa rakennetaan koteloa ihan väärän huoneen puolelle. Murrr. Joten lopussa kiitos seisoo, uskokaa pois!

  VastaaPoista
 2. Kiitti kommentista :)

  Ärsyttää kun itse ei ehdi eikä osaa jokaista työvaihetta käydä tarkastamassa, vahtimassa ja kyseenalaistamassa. Haluaisin niin (ja ikävä kyllä olemme) luottaa oman alansa ammattitaitoisiin työntekijöihin. Niin ei vaan voi, se ollaan karvaasti todettu... Niin moni asia on tässä projektissa mennyt pieleen!

  Nyt vielä huomattiin, että nuo olohuoneen isot ikkunat ovat väärällä korkeudella. Eron huomaa varsinkin ulkoapäin kun katsoo kakkoskerroksen makuuhuoneen ikkunaa, jossa ranskalainen parveke. Ylä- ja alareunojen pitäisi mennä samassa linjassa. En vielä tiedä mitä asialle tehdään.. Keittiön pienet paloikkunat Jetta on käynyt korjaamassa oikeaan korkeuteen.

  VastaaPoista
 3. Voi ei :/. Tuo on kyllä niin totta, että ei tavallinen rakennuttaja ehdi mitenkään seurata ja tarkistaa jokaista työvaihetta. Sitä vaan haluaisi luottaa, että työ tulee tehdyksi asianmukaisesti kun tekijöille on kerran oikeat kuvat ja suunnitelmat toimitettu, mutta eihän se niin aina valitettavasti mene. Toivottavasti saatte valuvalmistelut kuntoon mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
 4. Huh, teillä on kyllä tullut jo aivan valtavasti vastoinkäymisiä, eikä mitään aivan pieniä :/ Harmittaa tuollainen, kun ammattilaiset sössivät. Tuntuu siltä, että nämä rakennusalan "ammattilaiset" hoitavat hyvin sellaiset pienikokoiset 1-kerroksiset standarditalot, jotka löytyvät talotoimittajien omista mallistoista. Heti kun aletaan tekemään taloa omilla piirustuksilla ja neliöt kasvavat, katoaa myös se paljon puhuttu ammattitaito.

  Kannattaisi myös miettiä sitä, että laitatte korkeammat korotuspalat rautojen alle kohtiin, joissa koroissa suurempia heittoja. Betonia sitten vaan niin paljon, että putket jäävät peittoon. Lasku ylimääräisestä betonista tietysti putki-ja maaurakoitsijalle. Raudoitusten korjaaminen on lähes mahdotonta, kun ovat jo paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...katsottiin miehen kanssa vielä tarkemmin noita teidän lattiaputkikuvia. Huomattiin valokuvista ainakin se, että korokepaloja on aivan liian vähän. Joka kohdassa pitäisi olla rautaverkkojen alla neljä korokepalaa neliömetriä kohti! Kuvista myös näkyy, että korokepalat ovat aika korkeita eli todennäköisesti pitäisi vaihtaa MATALAMMAT niiden tilalle. Mutta kyllä ammattilaisten pitäisi nämä jutut tietää :(

   Poista
  2. Kyllä niiden pitäisi tosiaan tietää. Ja samalla tulee nekin katsottua kun todennäköisesti joutuvat purkamaan putket ja verkot kokonaan pois. Verkkoja kun ei oikein nosteta ylemmäskään mistään kohtia kun ikkunoiden korko on olohuoneessa, eteisessä ja pukuhuoneessa 0, eli lattianrajasta alkavat.
   Toisaalta korokepalojen täytyy olla hiukan korkeammat kun etenkin olohuoneessa siellä viedään aika paljon sähköputkia verkkojen alla. Kaikkea kun ei voi styroksiinkaan upottaa. Siellä kun menee samoissa oviaukoissa kylmä- ja lämminvesiputket upotettuna.
   Huomenna aamusella pitäisi korjaustöiden alkaa. Toivottavasti nyt sujuu paremmin....

   Poista
 5. No niin, hyvä että tulevat korjaamaan ja onnea seuraavaan valuun!

  VastaaPoista
 6. Hei, saako kysyä otitteko kokonaistoimituksen Jetalta ja suosittelisitko ko. talotoimittajaa edelleen?

  VastaaPoista
 7. Hei,
  Me otimme "ulkovalmiin" toimituksen sekä talotekniikkapaketin (Logi) Jetta taloilta. Talo tuli pohjamaalattuna ja vesikatto asennettuna.
  Suosittelu on vähän kaksipiippuista. Jos olette miettimässä talotoimittajan omasta talokirjasta valitun talopaketin hankkimista, niin Jetta on varmasti ihan ok.
  Meidän talo on meidän itse palkkaaman arkkitehdin piirtämä, ja sen toteuttaminen on osoittautunut Jetalle haasteelliseksi.
  Logi-talotekniikkapaketti on myös nerokas, ja tilaa säästävä ratkaisu. Mutta toteutus on ollut heikkoa johtuen talotoimittajan käyttämästä LVI-urakoitsijasta.

  VastaaPoista