sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ei se sitten mennyt kuin Strömsössä..

Tässä "pieni" kuvasarja meidän raksalta.. Pystytysporukan mielestä tässä on ulkoavalmis talopaketti. Kiire ja huolimattomuus on ikävä kyllä silminhavaittavissa. Reklamaatio on Jetta-taloille tehty, katsotaan mitä tapahtuu. Tätä postausta en olisi tänne ikinä halunnut tehdä, mutta tämä on nyt todellisuus.

Ikkunavesipelti puuttuu yläkerran ikkunasta.

Ikkunavesipelti puuttuu tästäkin.

Näyttääkö nurkkalauta hyvältä?

Kuoppakin oikein kaivettu ylipitkälle nurkkalaudalle..

Tässä taidonnäyte meidän ulko-ovelta. Toinen lista vajaa ja toinen ylipitkä..

Lyhyeen nurkkalautaan tehty jatkos ja taas on kuoppaa kaivettu..
Nurkkalauta paikallaan ja panelia puuttuu??

Olohuoneen isot ikkunat tilattiin ilman sälekaihtimia, rumat kiinnikkeet kyllä ikkunoihin on laitettu?

Tässä sisääntulossa smyygilauta ylhäällä ihan vinossa. Ja vinoja smyygilautoja löytyi monesta muustakin ikkunasta..
Ja tässä ei edes ollut kaikkia murheita.. huoh!

17 kommenttia:

 1. Aina sitä ihmettelee tällaista nähdessään, miten joku tekee huonosti työtään? Ajattelen, että jos itsekkin tekisi noin pahoja virheitä pitkin työpäivää omalla alallaan ei hyvää seuraisi. Koen, että tässä kohtaa pidetään ihmistä pilkkanaan.. No, voimia projektiin teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, kyllä vähän pettynyt fiilis jäi tuosta työn jäljestä. Vaikka komeahan se talo on, mutta nuo "yksityiskohdat" ja puutteet ärsyttävät. Eiköhän ne pian saada korjattua, toivottavasti!

   Poista
 2. :( Voimia teille! Melkoista jälkeä on kyllä asennusporukka tehnyt, toivottavasti reklamaatioon vastataan pian ja asiaan kuuluvalla tavalla. Harmi, että teillä ongelmien piti alkaa jo heti alkumetreillä, itse kun päästiin melkoisen pitkälle ennen ongelmien alkamista, itse ei tullut asiaa blogissa paljoa puitua, mutta välillä miettinyt olisiko pitänyt...Mitäpä sitä nimittäin kaunistelemaan jos homma ei pelaa! Vielä kerran voimia ja tsemppiä koitokseen. Ps. Me selvittiin siitä hengissä ja jokseenkin järissämme, vaikkei sitä olisi aina matkan varrella uskonutkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!

   Juu kyllä mekin tätä julkistamista mietittiin, mutta sitten ajateltiin, että kaikilla urakoitsijoilla on mahdollisuus ja suotavaa olisi, tehdä työt kerralla kuntoon. Jos ei onnistu, niin mitä sitä kaunistelemaan. Sitä saa mitä tilaa.. on meinaan sen verran isoista asioista ja rahoista kyse!

   Poista
  2. Niinpä! Hienoa, että jollain on rohkeutta nostaa kissa pöydälle kun itsellä ei aina ole ollut. Voi olla että juurikin siitä johtuu rakennusalan "villeys" ja se kuinka asiakas on aika heikoilla, kun ei tarpeeksi ihmiset pidä ääntä pieleen menneistä hommista. Hyvä te, että uskallatte :)

   Poista
 3. Laskun pidättäminen on hyvä keino pitää toimittajan motivaatio yllä... ei kannata maksaa ainakaan koko laskua, ennen kuin tavara tai palvelu on tarkastettu. Tämä opittiin oman rempan aikana ja havaittiin erittäin hyväksi ja toimivaksi keinoksi! Vaatikaa, vaatikaa ja vaatikaa korjaamaan ja taas korjaamaan jos jälki ei ole priimaa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Jos on ongelmia, suosittelen käymään talon ihan todella kunnolla läpi. Aivan joka kohdan. Meillä ei tajuttu että aivan joka hemmetin nippelistä ja nappelista täytyy tarkistaa onko se tehty ja jos on, miten se on tehty. Niinpä luultiin hommien olevan kunnossa ja maksettiin viimeinen lasku, jonka jälkeen löytyi vielä aivan uskomaton määrä kaikkea tekemätöntä. Toki ennen viimeisen laskun maksua meillä oli ollut pitkä lista asioista joita talotehtaan tuli vielä tehdä tai korjata. Huomatakseen kaiken puuttuvan olisi pitänyt olla mm. sähkö- ja lvi-asennusten ammattilainen, ymmärtää mikä on iv-koneen normaali käyntiääni ja sitä rataa. Vaikka meillä onkin toki omat vastaavat, ei nekään valitettavasti huomaa kaikkea, eivätkä välttämättä tiedä mistä kaikesta me ollaan millekin taholle maksettu.

  Talotehdas kyllä korjasi ihan asiallisesti kaikki virheensä, mutta kyllä meni pitkään..

  VastaaPoista
 5. Näin tulemme toimimaan. Kun korjausporukka tulee hommiin niin pidämme huolen että kaikki kohdat katsotaan läpi. Eli turha hiipiä Hiacea kohti ennenkuin kaikki listat ja paneelit on tip-top kunnossa. Sama juttu talotekniikan ja muidenkin työvaiheiden kanssa. Vastaava mestarikaan ei voi olla kaikkien alojen erikoisasiantuntija, joten tarvittaessa käännymme ulkopuolisen asiantuntijan puoleen...

  VastaaPoista
 6. Voi kurjuus :/ . Mekin teimme reklamaation, ongelmia on lähinnä ikkunoissa. Tiivisteet repsottavat ja samaa vikaa on naapurinkin samoihin aikoihin saapuneessa talossa. Meilläkin osa nurkkalaudoista oli ylipitkiä, mutta urakoitsijamme, joka jatkaa taloa eteenpäin kerkesi jo osan lyhentämään ja muutenkin puolet nurkista on nyt irroitettu väliaikaisesti terassinteon tieltä, joten siitä tuskin erikseen huomautetaan. En kyllä tajua tuota, että ovat kaivaneet kuopan nurkkalaudalle? Eikö samalla ja pienemmälläkin vaivalla olisi korjannut sen heti oikean mittaiseksi sen sijaan että alkaa lapioida...?

  VastaaPoista
 7. Juu kyllä ärsyttää, saisivat sitten aika nopeasti saapua raksalle korjaileen.. Ettei ihan tarvisi hermoja menettää :)

  VastaaPoista
 8. monesti syntyy tälläistä kirjoitusta kun ei asioista tiedä mitään!!!

  VastaaPoista
 9. Uskon, että Jettatalon huoltoryhmä hoitaa korjaukset kuntoon. Lohtuna olkoon se, että kenelläkään tuskin täysin kivuitta menee rakentaminen. Hymyä huuleen ja ongelmista selviää. Vastaava mestari vaan tiukille ja töihin, jää teille enemmän aikaa sitten fiilistelyyn. T:itseoppinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!

   Kyllähän sitä tiesi, että kaikenlaista voi tässä projektissa sattua.. nyt vielä tuo lattiavalushow.. Kyllä tässä vähän meinaa hymy hyytyä, mutta yritetään pitää pää kylmänä ja jatkaa eteenpäin.

   Poista
 10. Vaikuttaa teidänkin projektissanne olevan osalla tekijöistä hieman miettimistä oman työmoraalinsa suhteen. Nykyisinhän puhutaan paljon valvonnan tarpeesta ja siitä, että rakentamisessa kaikkea pitäisi valvoa haukan lailla. Tässä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, että valvonnan tarve on ainoastaan seurausta syystä, joka näkyy näissä kuvissa erinomaisesti: täydellisestä työmoraalin ja ammattiylpeyden puuttumisesta osalla alan tekijöistä. Tällaisia ”virheitä” ei yksinkertaisesti voi perustella kiireellä tai millään muullakaan.

  Me olemme valitettavasti saaneet vähintäänkin oman osamme virheistä ja vastaavanlaisista tekijöistä. Näiden selvittelyyn onkin sitten mennyt jo pari vuotta, eikä asioita ole vieläkään saatu täysin selväksi, eikä edes kaikkia virheitä korjatuiksi. Mutta eteenpäin mennään koko ajan.

  Toivottavasti te säästytte jatkossa ongelmilta ja loppuprojekti sujuu onnellisemmissa merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin.
   Työmoraali ja "lamasta" johtuva kova kilpailu talotehdaiden välillä näkyy valitettavasti monessa kohteessa. Asennusporukoille laaditaan järjen vastaisia aikatauluja jne jne.
   Mutta jonkinlainen kato ammattiylpeydessä on kyllä tapahtumassa. Ammattitaitoa löytyy, tai ainakin haluaisin uskoa niin...mutta laadusta ollaan heti ensimmäisenä tinkimässä. Ei hyvä!

   Ihan mielenkiinnosta: Millaisia ongelmia teillä on ollut ja mistä joudutte vielä vääntämään?

   Voimia myös teille!

   Poista
  2. Ikävä kyllä Bloggerin kommentti-boxin koko ei riitä kertomaan kaikista meidän projektimme ongelmista. Niitä yksinkertaisesti on vain niin paljon. Meillä ongelmat eivät rajoitu yksinomaan selkeisiin rakennusvirheisiin vaan ne ulottuvat aina laskutusepäselvyyksiin, toimittamatta jääneisiin materiaaleihin, suoraan valehteluun ja tehtävien täydelliseen laiminlyöntiin. Ongelmat eivät siis koske ainoastaan rakennusmiehiä ja urakoitsijoita, vaan myös vastaava työnjohtaja / rakennuskonsultti / pääsuunnittelija / rakennussuunnittelijaa.

   Tässä vaiheessa väännetään lähinnä siitä, kuka korjauskulut (+ muut ylimääräiset kustannukset) lopulta maksaa. Meillä kun on ollut ulkopuolinen vetämässä omaa projektiamme ja tämän osapuolen toiminta on ollut, ja on edelleen, täysin ala-arvoista. Haastehakemus on onneksi jo loppusuoralla ja saataneen eteenpäin ihan lähiaikoina.

   Olen kirjoitellut projektimme tapahtumista omassa blogissani ja sieltä voi käydä vilkaisemassa, jos kiinnostaa kuulla asioista tarkemmin.

   Poista