lauantai 1. helmikuuta 2014

Väliovet ja liukuovet


Koko projektin alusta lähtien olen haaveillut huultamattomista väliovista. Ne näyttävät todella tyylikkäiltä ja mielestäni sopisivat tyyliltään ja muodoiltaan meidän taloon hienosti. Ainoa mikä on mietityttänyt on ovien hinta, kumma kuinka taas ne suorimmat ja yksinkertaisimmat ovat kaikista kalleimmat!

Toinen asia mitä mietittiin pitkään oli ovien väri/sävy. Täysin mustat ovet olisi olleet ehkä liian mustat ja synkät. Meille tulee sisälle jo muutenkin aika paljon mustaa esim. portaat, takan piippu, keittiössä yhden seinän lattiasta kattoon oleva kaapisto on täysin mattamusta. Lattiaan on tulossa tammiparketti ja sitäkin mietittiin väliovien materiaaliksi, samoin kuin vaneri miellyttää. Vierastan vaan sitä jos liian monta puulajia ja sävyä riitelee keskenään, eikä mätsää yhteen..

Lopputuloksena päädyimme CWP Coloured wood products:n välioviin. Ovet ovat läpivärjättyä viilua ja meidän oviin tulee vaakaviilut. Sävyksi valitsimme LEBC eli mustan, mikä luonnossa tosin on aika harmahtava. Ovien karmit petsataan mustanharmaan sävyyn.
Ovet ovat siis huultamattomat ja piilosaranoilla, nyt vain toivon että ovet ja liukuovet on täydelliset meille :)

Huultamaton eli suorat reunat ovissa ja piilosaranat näkyvät tässä kuvassa hyvin.Kuvat täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti