sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Puhallusvillaa vintille

Torstaina oli vuorossa puhallusvillan asennus. Talopakettiin kuulunut puhallusvilla on kierrätyspaperista valmistettua Ekovillaa. Sitä tuli vintille noin 40 cm kerros.
Villalle alkoikin jo olla tarvetta kun pakkaset saapuivat myös meidän leveysasteille. Talvi onkin ollut varsin rakentajaystävälinen. Lumitöitä on tehty vain kerran ja sähkölämmittimiä ei tarvinnut huudattaa täysillä missään vaiheessa.Kahden miehen iskuryhmä valmistautumassa koitokseen. Auton perässä oli paali poikineen... Pakkasta noin -15C ja aurinkokin paisteli mukavasti. Tässä onkin jo putki viety vintille päädyn paloluukun kautta.
Noin kolmen tunnin pöllytyksen jälkeen vintissä näytti aika erilaiselta. Tämä kuva on seuraavalta päivältä kun suurin osa pölyhiukkasista oli jo asettunut pinnoille.Matalalle osallekin puhallettiin pari kuutiota ekovillaa, koska siellä oli melkoinen kanavaviidakko, eikä sitä olisi saanut kokonaan perinteisellä villalla eristettyä. Ei ainakaan hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Onneksi ahtaimmat paikat olivat pyörävaraston seinän kohdalla, ja seinän yli pääsi puhallushommiin lyhyiden tikkaiden avulla.

Jo parin päivän kokemuksella voi sanoa että eristeiden lisäyksen kyllä huomaa sisätilojen lämpötiloissa.
Meillä on edelleen työmaa-aikainen vaneriovi pääsisäänkäynnissä, eli tiiveys ei ole vielä parasta luokkaa muutenkaan. Lopullinenkin ovi löytyy raksalta mutta sitä ei viitsi vielä asentaa paikoilleen. Katsotaan sitten kun tasoite- ja pintatyöt ovat paremmassa vaiheessa.

1 kommentti:

  1. Suosittelen asentamaan oven vasta muuton jälkeen. Viimeistään muuton yhteydessä siihen tulisi muutoin lommo!

    VastaaPoista