keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ilma-vesilämpöpumppu käynnistyi

Tänään koitti kauan odotettu päivä jolloin saimme vihdoin irroittaa kaapelin työmaata lämmittäneestä lämpöpuhaltimesta. Talomme pysyy lämpimänä tästä lähin lopullisen lämmitysmuotonsa, eli ilma-vesilämpöpumpun avulla. Lämmitys tosin aloitetaan varovasti laatan halkeilemisvaaran välttämiseksi.Ulkoyksikkö nostettiin paikoille sitä varten valetun laatan päälle. Tarkka mitoitus, mutta hyvin se siihen asettui.

Ulkopiirin putket tulevat ulkoa suojaputkien sisällä perustusten alitse lämpöpumpulle. Tässä kuvassa ne on jo kytketty ja enää ulkoyksikön syöttökaapeli odottaa kytkentää.

Muutama tunti käynnistyksestä ja varaajassa oli jo 58 asteinen vesi. Lämmitys aloitettiin varovasti vastuksella, mutta melko pian ulkoyksikkö pääsi töihin.

Saa nähdä minkä verran lattialämmitys alkaa haihduttamaan kosteutta alakerran betoni- ja yläkerran kipsivalusta. Olemme jo saaneetkin vinkkiä että kannattaa hankkia kosteudenpoistaja jonka voi liittää viemäriin. Tulossa on kuitenkin työvaiheita, kuten koneellinen seinien ja kattojen tasoitus, jonka seurauksena sisäilman kosteus nousee entisestään.


4 kommenttia:

 1. Tuleeko teillä tuon ulkoyksikön päälle jonkinlainen katos tms. suoja?

  VastaaPoista
 2. Ei sille välttämättä ole tarvetta. Päällysosa on muotoiltu niin että vedet valuvat pois. Mutta voi olla että jossakin vaiheessa siihen kuitenkin laitetaan lippa ja jopa jonkinlainen säleikkö sivuille. Katsotaan miten siihen lunta yms. kertyy kun tännekin saatiin nyt kunnon talvi :)

  VastaaPoista
 3. Minkälaiset kokemukset teillä on ilma-vesilämpöpumpusta tänä päivänä? Kiinnostaisi myös tilanne sisäilman kosteuden suhteen. Olemme harkitsemassa ilma-vesilämpöpumppua, mutta vielä pitäisi ottaa selvää hieman asioista.

  VastaaPoista
 4. Siistin näköinen kapine. Hyvin sijoitettu. Työkaveri puhui, että heille myös ilma-vesilämpöpumppu tulossa. Aikoinaan meilläkin sitä harkittiin, mutta se ajatus jostain syystä sitten jäi.

  VastaaPoista