keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lattiavalu. Vol 2...Vihdoinkin!


Pari viikkoa meni ennen kuin kaikki lattiat saatiin oikeisiin korkoihin. Tarvittiin vähän maanrakennusihmisiä ja useampi visiitti putkiurakoitsijalta.
Tästäkin huolimatta kuulin valuporukalta että joissakin kohtia jouduttiin nostamaan valupintoja jotta mm. kaikki kaivot saatiin valun sisään....aika uskomatonta säätöä! Mutta onneksi, ainakin vielä tällä hetkellä, kaikki näyttää nyt ihan hyvältä. Samalla valettiin myös sisääntulon ja pyörävaraston lattia sekä laatta ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikölle.

Kertaalleen asennetut putket irti ja pihalle.


Verkot pystyyn, styroksit pinoon ja soraa mäelle...


Pumppuauto toistamiseen tontin rajalla.


Siinä sitä kuraa menee putkessa. Etualalla osa korjausryhmien sotkuista. Nykyään on ilmeisesti liikaa pyydetty että siivotaan jälkiä..ilman eri sanomista.


Ikkunan (likaisen sellaisen) läpi napattu kuva keittiöstä olohuone/ruokailutilan suuntaan.

Sisääntulon ja pyörävaraston laatta valettuna.

Eteinen ja wc:n nurkka. Olohuoneessa ikkunat ovat todellakin "nollakorossa"...

Wc ja vähän kodinhoitohuoneen kulmaa.

"Saunamaailma" takana.. Kaadot ovat pesuhuoneessa ja saunassa erisuuntaiset. Siitä johtuen valukin on tehty lohkoissa.
Loppuviikolla olisikin lattian pinnan hiontaa tiedossa. Saadaan kuivuminen paremmin liikkeelle. Jännä juttu miten paljon valu tekee raksan ulkonäölle. Työmaa muistuttaa taas hieman enemmän taloa...

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää valu, meillä on sama edessä huomenna! Mä oon tyynesti siivonnut raksamiesten sotkut ihan tyhjistä tupakka-askeista lähtien ja jotenkin pitänyt selvänä, että niin se vaan menee... Vaikka onhan se huvittavaa, kun joku katkaisee putkesta osan ja pudottaa sen lattialle ilman ajatustakaan siitä, että nostaisi sen ja veisi matkan varrella olevalle jätelavalle...

  VastaaPoista
 2. Joo, niinhän se menee..ikävä kyllä. Kyllä mekin nöyränä siivottiin pystytysporukat roskat ja rakennusjätteet. Samoin tehtiin lvi-porukan jätteille.

  Mutta se, että joudutaan niiden virheiden takia tekemään uudestaan sama urakka, niin se rasittaa. Tontin reunat on täynnä ulkopaneelia naulat pystyssä, kipsilevyjä, styroksin kappaleita ja muoviputken pätkiä..

  VastaaPoista
 3. Onnittelut onnistuneen valun johdosta! Varmasti helpottavaa, kun tämä vaihe on vihdoin ohi. Toivottavasti ette joutuneet maksumiehiksi siinä ensimmäisessä valuyrityksessä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kaikkien vaikeuksien jälkeen se onnistui. Tasainen lattia rauhoittaa kummasti mieltäkin.
  Ja emme joutuneet maksumiehiksi.

  VastaaPoista
 5. Oliko korko pahastikin pielessä kun noin suuri operaatio jouduttiin tekemään?

  VastaaPoista
 6. Mun pitää vielä palata tähän siivousaiheeseen... Meillä oli viime viikolla lattian valun ja pinnoituksen jäljiltä sisällä talossa tupakantumppeja >:(. Pitänee laittaa ovenpieleen no smoking -kyltti, jos eivät muuten ymmärrä, ettei kenenkään kotona saa tupakoida (vaikka se olisi vielä keskeneräinenkin), ja iso tuhkis etupihalle. Meidän vakioporukasta kukaan ei polta, mutta kun raksalla käy eri toimijoita, niin joukkoon mahtuu sitten niitäkin, jotka tekevät kaikki työnsä spaddu huulessa.

  Onneksi saitte nuo pohjatyöt nyt kuntoon ettekä itse joutuneet maksamaan! Tosi harmittaivaisia tuollaiset takapakit ja hidastukset.

  VastaaPoista
 7. Voi ei.. noita tumppeja olen minäkin monet jo kerännyt, vein kyllä heti alussa jo raksalle tuhkiksen mutta eihän ne sinne tuppaa osumaan..

  Onnistuiko teidän valu hyvin?

  VastaaPoista