lauantai 4. tammikuuta 2014

Valintojen aikaa..

Nyt on sitten se vaihe talon kanssa, että kuumeisesti pohditaan lopullisia pintamateriaaleja. Alusta asti on ollut kyllä selvänä minkälaista tyyliä halutaan, mutta kyllähän tämä nyt aika vaikeaksi meni. Valikoimaa on ihan liikaa ja tuntuu että se kaikista selkein ja yksinkertaisin on aina kalleinta, höh.

Tässä kuva parketista joka on ollut paras tähän mennessä. Parketti on Upofloorin TAMMI KARTANO 138 NATURE MARBLE MATT. Luonnonvalossa se kyllä mielestäni näyttää vaaleammalta kuin kuvassa. Vaikka tarkoitus ei ollut hakea liian vaaleaa teollista mattapintaa, vaan lattia saa olla hyvällä tapaa kunnon puun värinen, pinnaltaan ja kuvioinniltaan "rouhea", jos niin voi sanoa :) ei siis liian sliipattua ja symmetristä. 
Tässä huonolaatuinen puhelinkuva, mutta kyllä siitä ajatus selviää. Harmaa iso laatta on tulossa eteisen lattiaan, mustaa 10 x  10 lattialaattaa tulee pesutiloihin, khh ja 2 x wc. Valkoista 20 x 40 seinälaattaa on tulossa pesutiloihin, ja ehkä myös molempiin vessoihin. Haluaisin pitää mahdollisimman yhtenäistä linjaa laattojen suhteen, tai ainakin tuon väriskaalan tuossa. Keittiöön olen suunnitellut vähän speciaalimpaa juttua tuolle perusbauhauslaatalle 15 x 15. 


Tässä vähän kuvia Pinterestistä, minkälaista tyyliä haluaisin valkoisilla laatoilla. Meidän keittiö tulee olemaan kolme metriä korkea ja haluaisin yhden seinistä laatoittaa kattoon asti. Mutta nyt pohdin, laitetaanko laatat suoraan vai tiililadontaan? Valkoisen saumalaastin varmaankin valitsen.

Pian pitäisi lopulliset päätökset näiden suhteen olla selvänä, koska kahden kuukauden päästä meillä on muutto! Kiirehän tässä tulee, mutta yritetään kovasti selvitä :)9 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä pintamateriaaleja tulossa teille. Parkettimakukin menee yksiin meikäläisten kanssa eli täällä myös vahvana ehdokkaana ko. upofloorin lautaparketti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, heti ensi viikolla meinaan mennä tilaamaan tuon lattian meille :)

   Poista
 2. Hei! Tsemppiä valintoihin, ne on vaikeita paikkoja! Minusta keittiön laatta tiililadonnalla olisi hieno, itse olisin meille laittanut jollei oltaisi päädytty tiileen keittiön seinässä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Eilen olin vielä ihan varma että keittiön laatat laitetaan tiililadonnalla ja vaalealla saumalla. Tänään olenkin jo pohtinut että jos sittenkin suoraan ja tummalla saumalla, kunnon industrial henkeen. No, hetki on vielä aikaa pohtia :)

   Poista
 3. Erinomainen valinta tuo harmaa 60 x 60 laatta, kerrotko mistä olet sellaisen löytänyt ja mikäköhän laatta mahtaa olla kyseessä? Ymmärrän pintamateriaalien valinnan vaikeuttasi, itse kielsin sisustuskaupassa myyjää esittelemästä useampaa kuin kolmea vaihtoehtoa, ja sekin tuntui lopuksi liialta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo harmaa laatta löytyi Tampereen K-rauta Rauta-otrasta, merkkiä en nyt muista ja laatta on raksalla, katson sen myöhemmin. Koko on muuten 45 x 45, se soveltuu meille paremmin.

   Poista
 4. Pakko vielä sekoittaa pakkaa sen verran, että oletteko harkinneet lattioihin vinyylikorkkia? Erinomaisen lämmin ja paljon kestävämpi kuin parketti. Meille tuli Wicandersin Oak arctic, aika vaalea sävy, mutta pinnaltaan rouhea ja "vanhan" näköinen. Hinnoissa oli aika samoissa kuin parketti, ehkä jopa vähän edullisempikin.

  VastaaPoista
 5. Kiitti kommentista ja vinkistä! Kyllä niitä vaihtoehtoja pohdittiin mutta jotenkin olin vain koko ajan ajatellut ja suunnitellut, että lattia tulee olemaan parkettia. Googletin tuon teidän lattian ja hyvältähän se kyllä näyttää :)

  VastaaPoista
 6. Meillä oli edellisessä talossa harmaa suorakaiteenmuotoinen tiili tiililadonnalla, tykkäsin kovasti. Uudessa talossa oli vahvana vaihtoehtona juuri neliönmallinen tiili suoralla ladonnalla ja tummalla saumalla, mutta ollaankin nyt päätymässä vielä teollisempaan tyyliin eli takaseinä on jäämässä ihan betonille. Laitetaan siihen sitten lasilevy suojaksi lieden kohdalle. Mun silmää miellyttää siis tuo neliö suoralla ladonnalla. :)

  VastaaPoista